Beginnersgroep kendo in 2024

Met ingang van 2024 hebben we besloten om bij Museido over te stappen van de vaste beginnerscursus naar een doorlopende beginnersgroep. Dit zorgt voor wat meer mogelijkheden om met kendo te beginnen bij onze dojo gedurende het jaar. De beginnersgroep start op maandag 5 februari.

De beginnerstraining wordt gegeven door meerdere sensei. Om deel te nemen aan de beginnersgroep heb je geen speciale kleding nodig. Gewone sportkleding is voldoende. We trainen op blote voeten. Als je kendo echt leuk vindt, kun je later besluiten een gi en hakama te gaan dragen.

In de beginnersgroep leer je:
-kendo warming up
-dojo-etiquette
-correcte lichaamshouding
-correct kendo-voetenwerk
-basistechnieken voor het slaan van men, kote en do.
-combinatie slagtechnieken
-onderhoud van kendo materiaal

De eerste 2 maanden word je uitgenodigd om gratis deel te nemen aan onze beginnersgroep.
De enige kosten bedragen € 40,- voor een shinai (bamboezwaard) die Museido regelt.

Als je het na 2 maanden nog steeds leuk vindt om kendo te trainen bij onze dojo, nodigen wij je uit om regulier lid te worden. Dat kost €30,- per maand voor volwassenen, of €15,- voor studenten.

Afhankelijk van je drive en voortuitgang, stroom je door naar de reguliere trainingsgroep en gaat dan stapsgewijs over op het dragen van bogu (lichaamsbescherming).
Bij wekelijkse en vastberaden training kun je dit stadium na ongeveer 3-4 maanden bereiken. Een bogu kan dan tijdelijk van de club worden geleend, voordat je besluit je eigen bogu aan te schaffen.

De beginnerstraining op maandag start om 20.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De reguliere training duurt op beide dagen tot 22.00 uur. Je bent van harte welkom om naar de gevorderden groep te blijven kijken. Tijdens de laatste 30 minuten van de reguliere training kun je een indruk te krijgen van kendotraining op een hoger niveau waarbij onderling gespard wordt.

Locaties:
– Maandag, op onze sportschoollocatie Diemen, Schoolstraat 61. Graag even aanbellen bij de hal, dan doet iemand de deur voor je open.
– Woensdag, in het Frans Otten stadion in Amsterdam, IJsbaanpad 43. De dojo traint in de danszaal, beneden rechts. Naast de schermzaal.

Wil je mee gaan doen met onze beginnersgroep, of heb je vragen over het starten met kendo, stuur dan een e-mail naar onze secretaris Alexandra Cichecki.

Als je nog andere vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wij zien je graag verschijnen in de dojo!